SNEAK PEAK

Sådan skalerer du DPA i prospecting

Mikkel Rohde er medforfatter til den store DPA-bog og giver her et sneak peak på hans afsnit.
Ved køb af bogen lige nu, får du en GRATIS invitation til vores lancerings-dag, med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-

…kort udrag…

Den praktiske fremgangsmåde

Før vi kan skalere vores budget, er det vigtigt at vi har et fundament som sikrer at vi rent faktisk kan gøre det, ellers kan vi risikere at bruge for mange penge uden at få et positivt afkast. Måden vi gør det på er, at definere og teste målgrupper, tekster, overlays til DPA og produktsæt. Her deler jeg den præcise opsætning du kan følge for at skalere dine DPA annoncer. Vi går igennem disse stadier.:

  1. Test af målgrupper
  2. Test af annoncer
  3. Prospecting på højere budget
  4. Skalering

Det er vigtigt at understrege, at vi investerer i vores fremtidige kampagners performance og vil derfor få et større afkast ved kun at bruge testede målgrupper og testede annoncer. Generelt har jeg altid formået at skabe overskud via mine test kampagner og spilder derfor ikke budget uden at få et positivt afkast tilbage. 

 

Test af målgrupper

Hvis du allerede har en masse målgrupper der fungerer for dig, kan du sagtens springe dette stadie over. Gå gerne tilbage i din konto og isolér de målgrupper (lookalike-målgrupper eller interessebaserede) og genbrug dem til næste stadie “Test af annoncer”.

Hvis ikke du har nogle klare målgrupper du kan genbruge, så er det her du får nogle. Vi starter ud med at vælge 10 målgrupper som vi skal teste for at finde dem så konverterer bedst. Her vil jeg anbefale at du starter med følgende:

  • 4 forskellige lookalike-målgrupper, gerne på tidligere købere som start. Det kan være i størrelserne 2% 4%, 6% og 8%. 
  • 4 forskellige interesser. Prøv at gør dem som brede som muligt, sælger du f.eks. tøj, så prøv interessen “Fashion”. 
  • 2 målgrupper hvor den ene er mænd og den anden er kvinder. Her skal du hverken inkludere lookalike-målgrupper eller interesser. Vi holder dem helt brede. 

Når du har fundet dine målgrupper, skal vi opsætte dem i en test kampagne. Jeg benytter mig af følgende struktur:

 

Kampagneniveau:

Optimering: Konverteringer og Køb

Budget: Budget sættes på kampagneniveau (CBO) og skal være på 1000 kr. dagligt. 

 

Annoncesæt:

Her ender vi med 10 annoncesæt som er de 10 målgrupper du har dannet tidligere. 

Hver annoncesæt har hver sin målgruppe. 

Sæt et minimumsforbrug på hvert annoncesæt på 90 kr. dagligt. Det gør du i toppen når du redigere et annoncesæt. Dette sikrer at kampagnen bruger budgettet jævnt fordelt på tværs af vores målgrupper. 

 

Annoncer:

Du kan indsætte op til to annoncer i hver annoncesæt/målgruppe (genbrug de samme). 

Her er der ingen raketvidenskab, du skal blot forsøge at holde dem så simple som muligt. Jeg ville anbefale at prøve to forskellige tekster. 

Vi pauser kampagnen efter fem dage og vurderer her resultater. De målgrupper som har fået køb inden for vores ønskede pris pr. konvertering tager vi videre til næste stadie. De andre kører vi ikke videre med.

 

Test af annoncer

Nu skal vi teste hvilke annoncer der konverterer bedst ud fra vores bedste målgrupper fra tidligere. Her vil vi forsøge at få flere vinkler, overlays og produktsæt i spil. Jeg vil anbefale at du starter med 5 forskellige annoncer og løbende tester flere. De 5 kan være følgende:

  • 1x Helt normal og standard annonce
  • 2x Med forskellige overlays
  • 2x Med kombinationer af forskellige tekster og overlays

Det er vigtigt du ikke går ned på kreativitet. Standard DPA-annoncer er kedelige og stikker ikke ud fra News Feedet. Du skal forsøge, at genere DPA-annoncer som får brugeren til at stoppe op. Her er forskellige billeder/ designs nøglen til succes i min erfaring. Dette skal du bruge eksterne værktøjer til.

…kort udrag…

Om Mikkel Rohde

Mit navn er Mikkel Rohde. Jeg har lavet Facebook-annoncering i lidt over 3 år for nogle af Danmarks fedeste virksomheder. Jeg har brugt langt over 40.000.000 kr. på Facebook og kan lave annoncering med bind for øjnene.

Siden 2014 har jeg arbejdet med online markedsføring som solokonsulent. Jeg fokuserer udelukkende på vækst og resultater, det er det der motiverer mig.

I dag sidder jeg med et budget på mere end 100.000 kr. dagligt på tværs af mine kunder. Jeg arbejder primært med webshops indenfor mange forskellige nicher.

Jeg samarbejder udelukkende med virksomheder som vil være vækstkometer og har brug for intens annoncering med de bedste muligheder for skalering.

Læs mere om bogen

Den ultimative bog om Dynamic Product Ads er nu landet, med tips, tricks og viden fra de bedste Facebook-eksperter i Danmark

20 eksperter har hver især skrevet om dét emne de er skarpest inden for og fortæller deres hemmeligheder bag bedre performance.

Klik her for at læse mere om bogen.

Early-Bird tilbud!

Køb bogen inden den 14. April for at være sikker på at få fingrene i den, endda til en rigtig god pris, sammen med en gratis invitation til vores lancerings-dag med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-