SNEAK PEAK

Kunde-segmentering er vejen til endnu bedre ROAS

Jacob Kildebogaard fra Ambition er medforfatter til den store DPA-bog og giver her et sneak peak på hans afsnit.
Ved køb af bogen lige nu, får du en GRATIS invitation til vores lancerings-dag, med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-

…kort udrag…

Hvad er RFM segmenteringsmodel?

RFM står for Recency, Frequency og Monetary, dvs. kunderne segmenteres ud fra hvornår de sidst købte, hvor mange gange de har købt og hvor mange penge de har brugt. Hvis du fx driver en tøjbutik hvor kunderne har høj købsfrekvens, så kan du inddele dem i Recency i følgende:

  1. 1-30 dage siden sidste køb
  2. 31-60 dage siden sidste køb
  3. 61-120 dage siden sidste køb
  4. Mindst 121 dage siden sidste køb

På samme måde inddeles F og M også i fire grupper. Hver kunde får sin egen RFM score, hvor 111 er den bedste (har købt for nylig, købt mange gange og brugt mange penge) mens en 444 profil er en kunde, der har købt for lang tid siden, kun købt 1 gang og brugt få penge.

Segmenteringen er således relativ simpel, men samtidig ekstrem indsigtsfuld. Du får som udgangspunkt 64 segmenter af denne opdeling, og kan med fordel gruppere dem. En meget simpel gruppering er ud fra denne visualisering, hvor monetary dimensionen helt er udeladt.

RFM segmentering

De vigtigste segmenter

Visualiseringen viser en gruppering til blot 6 segmenter. Det kan med fordel inddeles mere, hvis du har volumen til det, men det giver til start et godt overblik og forståelse af en række hovedsegmenter med ensartet beskrivelse. I inddelingen skal du huske at du ikke har permission på alle, så du har måske kun halvdelen med permission, og skal listerne bruges på Facebook (og Google Search remarketing), så kræver det mindst 1.000 matchede permissions.

Når du har inddelt dine kunder og uploadet listerne, så er her 3 eksempler på hvordan du forbedrer performance og tænker kunderejsen ind i dine tiltag:

…kort udrag…

Om Jacob Kildebogaard

Jacob har mere end 10 års erfaring med digital markedsføring, og altid haft stor fokus på at forbedre performance med udgangspunkt i data. Jacob har gennem årene udgivet 3 bøger og holdt utallige foredrag i ind- og udland.

I dag er Jacob mediedirektør og partner i det digitale bureau Ambition, der er kåret som bedste digitale bureau til at skabe resultater, og til at analysere og anvende data – helt i både Jacobs og Ambitions DNA. Ambitions medieteam hjælper med SEO, Facebook og Google ads til bl.a. ecommerce forretninger.

Læs mere om bogen

Den ultimative bog om Dynamic Product Ads er nu landet, med tips, tricks og viden fra de bedste Facebook-eksperter i Danmark

20 eksperter har hver især skrevet om dét emne de er skarpest inden for og fortæller deres hemmeligheder bag bedre performance.

Klik her for at læse mere om bogen.

Early-Bird tilbud!

Køb bogen inden den 14. April for at være sikker på at få fingrene i den, endda til en rigtig god pris, sammen med en gratis invitation til vores lancerings-dag med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-