SNEAK PEEK

En matematisk saltvands-indsprøjtning til din Facebook DPA

Christian Højbo Møller fra eden er medforfatter til den store DPA-bog og giver her et sneak peak på hans afsnit.
Ved køb af bogen lige nu, får du en GRATIS invitation til vores lancerings-dag, med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-

…kort udrag…

Din succes på Facebook afhænger af hvor god du er til at skrue på disse 3 knapper

Se nu blev det interessant. Vi kan beregne afkastet af vores Facebook annoncering alene ved brug af CTR, EPC og CPM som det ses af formlen nedenfor.

ROAS formel

Det kan vi oversætte til at der er 3 ting du kan arbejde med for at skabe et mere rentabelt afkast på dine annoncekroner; Din ROAS er altså et produkt af din CTR, EPC og CPM.

Hvordan skruer man på de knapper? Hvor gør man det? Og hvad skal man forvente?

  1. God CTR handler om den klik-effektive annonce
    Der er ikke en eksakt videnskab hvad der får folk til at klikke på en annonce, men du skal som minimum sikre at annoncen er relevant, har et godt blikfang, bliver vist på det rigtige tidspunkt til den rigtige målgruppe.

  2. God EPC handler om kombinationen af målgruppe, produkt og godt website
    Den værdi der opstår når en bruger klikker på din annonce handler om kvaliteten og relevansen af den targeterede målgruppen. Derudover kan du optimere budskabet på Facebook (i samspil med din CTR) og ‘prime’ brugeren allerede inden de lander på dit website. Slutteligt skal dit website naturligvis gøre et godt stykke arbejde i at skabe de konverteringer der er værdiskabende for din forretning.

  3. God CPM handler om at få/købe billig annonceplads
    Den pris du betaler for at få din annonce vist afhænger af udbud og efterspørgsel på Facebook som annonce-markedsplads. Hvert sekund bruger Facebook en auktion til at bestemme hvad du, og andre annoncører, betaler for at få vist dine annoncer. Din største mulighed for at påvirke din CPM er at have annoncer med høj relevans og sikre god timing samt styre frekvensen.

Dynamiske produktannoncer (DPA) kan i denne kontekst være et særdeles stærkt værktøj idet flere eksperimenter og tests har vist at dynamiske produktannoncer kan være med til at forbedre alle tre metrikker – dog hovedsageligt CTR og CPM.

I sidste ende handler det naturligvis om en god ROAS, men bedre CTR og CPM er din vej derhen.

P.S. Husk på at ikke engang ROAS er en metrik du skal løbe blindt efter – det incentiverer en overinvestering i bottom-funnel aktiviteter. Overvej derimod om du kan lave nogle kreative dynamiske produktannoncer til intelligent top-funnel prospecting!

…kort udrag…

Om Christian Højbo Møller

Christian er en af Danmarks dygtige digitale marketing konsulenter, og specielt hans data-drevne, analytiske og matematisk tilgang gør ham unik selv for digitale eksperter. Han er hverken ekspert i DPA eller Facebook annoncering, men var dog hovedpersonen bag at få PriceRunner i gang med reel DPA.

Derudover bærer dette kapitel præg af at Christian, som økonom, bidrager med noget meget fundamentalt i relation til digital strategi samt forretningsforståelsen bag DPA.

Christian sidder i dag som Marketing Management Konsulent i det digitale konsulenthus eden, som er en del af The NoA Family, hvor han hjælper en række spændende virksomheder med at tage data, teknologi og marketing til det næste niveau.

Læs mere om bogen

Den ultimative bog om Dynamic Product Ads er nu landet, med tips, tricks og viden fra de bedste Facebook-eksperter i Danmark

20 eksperter har hver især skrevet om dét emne de er skarpest inden for og fortæller deres hemmeligheder bag bedre performance.

Klik her for at læse mere om bogen.

Early-Bird tilbud!

Køb bogen inden den 14. April for at være sikker på at få fingrene i den, endda til en rigtig god pris, sammen med en gratis invitation til vores lancerings-dag med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-