SNEAK PEAK

Always-on vs. kampagnepeaks - den optimale kombination

Mette Halborg Nielsen fra No Zebra er medforfatter til den store DPA-bog og giver her et sneak peak på hans afsnit.
Ved køb af bogen lige nu, får du en GRATIS invitation til vores lancerings-dag, med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-

…kort udrag…

Boost dine sæsonkampagner med always-on-retargeting

I månedsvis op til Apparel X’ efterårskampagne havde vi kørt en always-on-kampagne med mere generisk retargeting, som havde skabt tusindvis af salg til ROAS 10. Og dette skulle vise sig at blive endnu bedre.

Jeg uddyber længere nede, hvordan vi havde skruet det sammen, men lad os først kigge nærmere på always-on-tankegangen.

Always-on med fokus på retargeting

Always-on kan fungere på tværs af kunderejsen, men når vi arbejder med dynamisk produktannoncering for vores webshop-kunder hos No Zebra, er der en bestemt type kampagne, der går igen, og som oftest prioriteres først. Det er always-on-retargeting. 

Med retargeting mener vi kampagner med annoncer målrettet: 

  •     personer, der har kigget på produkter, men ikke lagt i kurv
  •     personer, der har lagt produkter i kurv, men ikke købt
  •     personer, der har købt produkter, og som potentielt vil købe flere.

Disse målgrupper er dynamiske og er baseret på den adfærd, brugerne har på sitet – og dermed bliver annoncerne også dynamiske. Præcis som du kender dynamiske produktannoncer. 

Og så kører de non-stop. Hen over sæsoner, kampagner og højtider. Altså always-on.

Men … For at annoncerne kan fungere ordentligt always-on, skal tekster og kreativer (helst) gøres generelle, så de kan bruges på tværs af perioder, kategorier og produkter. 

Til gengæld skal de tilpasses de enkelte retargeting-stadier, så teksten altid er relevant for målgruppen, uanset om de har købt et produkt, kigget på et produkt, eller lagt et produkt i kurven. 

Tilbage til Apparel X. Hvad gjorde vi for at toppe ROAS 10 og tusindvis af salg?

Deres always-on-retargeting var sat op med generiske tekster flere måneder før, at deres efterårskampagne skulle aktiveres. Og netop til de tre ovenstående retargeting-målgrupper. 

Hen over dén periode havde Facebooks algoritme fået frihed til at blive klogere på målgrupper, produkter og performance – uden at vi blandede os og kastede annoncerne tilbage til læringsfasen. 

Før efterårskampagnepeaket var performance for always-on-kampagnen god. Da efterårskampagnen blev aktiveret, affødte det ekstra opmærksomhed og dermed ekstra trafik til webshoppen. Trafik og opmærksomhed, som retargeting-annoncerne samlede op og konverterede til salg.

Henover de følgende par måneder førte det til 19% flere salg, 33% lavere pris pr. konvertering og 54% højere ROAS sammenlignet med perioden inden for retargeting-annoncerne alene. 

Helt uden, at vi opdaterede dem. Blot ved at lade algoritmen gøre sit arbejde.

…kort udrag…

Om Mette Halborg Nielsen

I 2017 kom jeg til No Zebra med intentionen om, at man som selvudnævnt ordnørd med en blød kommunikationsbaggrund sagtens kan begå sig på et datadrevet digitalt bureau.

Det kan man heldigvis også. Men jeg har lært, at arbejdet med sociale medier er mere end gode annoncetekster og pæne billeder. Det er teknisk snilde, intelligent strategi og kreative splittests. Det er branding øverst i tragten, konverteringer nederst i tragten – og alt det sjove derimellem.

Jeg har kastet min faglige kærlighed på Paid Social, og som Paid Social Strategist hos No Zebra får jeg – sammen med mine dygtige kollegaer – lov til at skabe fede resultater for vores kunder hver dag.

Læs mere om bogen

Den ultimative bog om Dynamic Product Ads er nu landet, med tips, tricks og viden fra de bedste Facebook-eksperter i Danmark

20 eksperter har hver især skrevet om dét emne de er skarpest inden for og fortæller deres hemmeligheder bag bedre performance.

Klik her for at læse mere om bogen.

Early-Bird tilbud!

Køb bogen inden den 14. April for at være sikker på at få fingrene i den, endda til en rigtig god pris, sammen med en gratis invitation til vores lancerings-dag med foredrag fra flere af forfatterne.

Køb For 299,-